Paprikakip met yoghurt

  • 1 hele kip, ontveld en in stukken verdeeld
  • 1 flink grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • olijfolie/boter
  • peper/zout
  • bekertje magere yoghurt
  • bekertje crème fraîche

Wrijf de kipstukken in met peper en zout.
Verhit in een braadpan een flinke klont boter met een scheutje olijfolie, voeg de kipstukken toe en bak ze aan beide kanten een minuut of vier aan.
Haal de kip uit de pan, draai het vuur laag en voeg de klein gesneden in en knoflook toe.
Laat deze een minuut of acht smoren, doe er dan de paprikapoeder en het in een kwart liter kokend water opgeloste bouillonblokje bij.
Doe de stukken kip weer in de pan en laat het geheel een half uur sudderen.
Roer intussen in een kom de yoghurt met de crème fraîche en een scheutje kookvocht flink door.
Haal de stukken kip uit de pan, en laat het kookvocht op hoog vuur in drie tot vier minuten
inkoken tot de helft.
Zet het vuur laag en schep het yoghurtmengsel door de ingekookte bouillon, even
goed roeren.
Leg de stukken kip op een voorverwarmde schaal en giet er de saus overheen.
Serveer er pasta, bijvoorbeeld tagliatelle, en doperwtjes bij.

Bron: MUG Magazine

Terug