Pittige paprikakip uit de oven

  • 1 kip van ruim 1 kg
  • 3 - 4 eetl. olie
  • 1 sinaasappel
  • 2 rode paprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 3 - 4 theel. sambal badjak
  • 2 - 3 eetl. Japanse sojasaus
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • versgemalen zwarte peper

Laat de kip in een half uur op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Pers de sinaasappel uit.
Snijd de paprika in stukjes en snipper de tenen knoflook.
Pureer de paprika met de knoflook, de helft van het sinaasappelsap, de sambal, sojasaus, bruine suiker, en peper tot een gladde saus en meng de olie erdoor.
Schep 2 - 3 eetlepels van dit mengsel in de buikholte van de kip.

Maak het vel van de kippenborst en rond de poten voorzichtig los, door uw vingers tussen het vel en het vlees te bewegen.
Verdeel wat van het paprikamengsel over het kippenvlees en trek het vel er weer over.
Leg de kip met de borstkant naar boven in een braadslede en schep de rest van het paprikamengsel erover.
Schenk de rest van het sinaasappelsap op de bodem van de braadslede.
Schuif de braadslede in de oven en braad de kip in 1 - 1½ uur goudbruin en gaar.
Schep regelmatig wat van het braadvocht over de kip.
Laat het paprikamengsel op de kip niet verbranden.
Lekker met witte rijst of nasi goreng en roergebakken groente.

Tip
De kip wordt extra lekker als u de buikholte vult met in stukken gesneden serehstengels, repen sinaasappelschil en plakjes verse gemberwortel.

Bron: Receptenbank

Terug