Hongaarse paprikakip

  • 1 kip of stukken kip
  • 1 grote ui
  • boter
  • 3 theelepels paprikapoeder (mild)
  • 2 rode of groene paprika's
  • 1 grote tomaat
  • zout / peper
  • potje zure room
  • aardappelen

Laat de kip in stukken snijden door de slager en verwijder het overtollige vet.
Of koop losse stukken kip, genoeg voor vier personen.
Wrijf de kipstukken in met zout & peper.
Laat de boter heet worden in een braadpan en braadt daarin de kipstukken aan tot ze bruin zijn.
Haal ze uit de pan, snipper de ui en fruit deze in het kipvet.
Haal de pan van het vuur en strooi er de paprikapoeder in.
Omdat paprikapoeder snel aanbrandt, deze nooit rechtstreeks in de pan doen.
Voeg de kip weer toe en bak het vlees nog enkele minuten op hoog vuur, samen met de klein gesneden tomaat en de in ringetjes gesneden paprika's, die van tevoren zijn schoon gemaakt, ontdaan van pitjes en zaadlîjsten.
Draai het vuur laag, en laat het geheel een klein uurtje sudderen in de afgedekte pan op laag vuur.
Roer af en toe.
Voorkom dat de kip aanbrandt door wat water toe te voegen.
Haal de kipstukken uit de pan en voeg vlak voor het opdienen een paar scheppen zure room aan de paprikasaus toe, even opwarmen en goed doorroeren.
Dien de kip op, giet de saus erover uit en serveer met gekookte aardappelen en maak er wat tomatensla bij.

Bron: MUG - Marlies

Terug