Paprikás csirke

Hongaarse kip

Paprikás csirke

  • 4 fijngehakte middelgrote uien
  • reuzel (boter is ook goed)
  • 750 g in blokjes gesneden kipfilet
  • een beetje bloem
  • een beetje scherpe paprikapoeder
  • een flinke scheut witte wijn
  • 4 à 5 grote tomaten, in stukken gesneden
  • een enkel schepje suiker
  • 125 g crème fraîche

Bak de ui in reuzel (boter is ook goed) totdat het bijna glazig is.
Voeg dan de in blokjes gesneden kipfilet toe totdat ze witgekleurd zijn.
Haal de pan van het vuur, en roer een beetje bloem en paprikapoeder door totdat al het poeder goed is opgenomen.
Zet alles weer op het vuur en blijf roeren, doe dan een flinke scheut witte wijn bij, en laat het alcohol verdampen.
Voeg dan de tomaten toe, suiker en crème fraîche.
Laat dit geheel een drie kwartier zachtjes pruttelen.

Serveer er zelf gemaakte galuska bij (maar rijst is natuurlijk ook een goed alternatief).
Als variatie kan je ook nog wat maïskorrels toevoegen, en/of kleine stukjes groene paprika.

Je kan ook konijn i.p.v. kip gebruiken.

Bron: Sándor Schiferli

Terug