Kip met paprika - I

kip_paprika

  • 1 kip
  • 3 cl olijfolie (extra vierge)
  • 4 sneetjes spek (gerookt)
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 cl wijn (wit/droog)
  • 1 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • peper
  • zout

Snijd de kip in stukken en laat kleuren in de hete olie.
Snijd het ontbijtspek in blokjes.
Was de paprika's, ontdoe ze van hun zaadlijst en snijd in reepjes.
Dompel de tomaten onder in kokend water, ontvel, verdeel in vieren en verwijder de pitjes.
Pel de knoflook, verwijder de groene kern, pers of hak fijn.
Voeg alle ingrediënten bij de kip en overgiet met de witte wijn.
Kruid met peper en zout.
Laat sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 50 minuten).
Serveer met brood, aardappelen of rijst.

Bron: Het Recept Van De Week


Kip met paprika - II

  • 4 kipfilets
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode en 1 groene paprika
 
  • 1 vleestomaat
  • peper
  • 2 theel. oregano of Italiaanse keukenkruiden
  • 10 cl room culinair of slagroom
  • zout

Snijd de kipfilets in reepjes.
Gebruik daarvoor een goed te reinigen plank en een scherp en glad mes.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de kip hierin bruin.
Voeg dan de kleingesneden ui en de geperste knoflook toe en verwarm dit 5 minuten.
Snijd de paprika in reepjes en de tomaat in plakjes en voeg deze aan de kip toe.
Bestrooi bet gerecht met grofgemalen peper en voeg de oregano toe.
Verwarm bet kipgerecht 15 minuten, giet er dan de room bij en laat het vocht 5 minuten inkoken.
Breng het gerecht op smaak af met zout en peper.

Lekker met rijst of pasta en een groene salade.

Bron: Astrid Veltman

Terug