Kip met paprika

kip_paprika (2K)

  • 1 kip
  • 3 cl olijfolie (extra vierge)
  • 4 sneetjes spek (gerookt)
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 dl wijn (wit/droog)
  • 1 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • peper
  • zout

Snijd de kip in stukken en laat kleuren in de hete olie.
Snijd het ontbijtspek in blokjes.
Was de paprika's, ontdoe ze van hun zaadlijst en snijd in reepjes.
Dompel de tomaten onder in kokend water, ontvel, verdeel in vieren en verwijder de pitjes.
Pel de knoflook, verwijder de groene kern, pers of hak fijn.
Voeg alle ingrediënten bij de kip en overgiet met de witte wijn.
Kruid met peper en zout.
Laat sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 50 minuten).
Serveer met brood, aardappelen of rijst.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug