Papillot van kip met witloof

papillot_witloof (2K)

  • 4 kipfilets
  • 4 stronkjes witloof
  • 8 plakjes gerookte ham
  • 1 citroen
  • 1 theel. fijne suiker
  • 3 dl gevogeltefond
  • 1 dl droge witte wijn
  • boter en olie
  • peper
  • zout

Snij het bittere stukje onderaan het witloof weg.
Bak het aan op een hevig vuur, in een flinke noot boter.
Strooi er de suiker bij.
Laat lichtjes karamelliseren.
Kruid met peper, zout en citroensap.
Dek af en laat 5 minuten stoven.
Bak de kipfilets aan in een flinke noot boter.
Laat ze halfgaar worden op een zachter vuur.
Leg op vier vellen bakpapier een klontje boter.
Snij van elk witloofstronkje een waaiertje en leg het op de boter.
Leg een plakje ham op het witloof.
Snij elke kipfilet in twee stukken.
Leg ze op de ham.
Kruid met peper.
Roer de bakresten van de kip los met de witte wijn.
Voeg er de gevogeltefond aan toe en laat tot de helft inkoken.
Kruid bij met peper en (weinig) zout.
Lepel de saus over de kip.
Vouw de papillotten mooi dicht en leg ze in een met olie ingevette ovenschotel.
Zet 7 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Serveer de papillotten op voorverwarmde borden.
Knip ze pas open aan tafel.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug