Papillot van kipfilet, scampi en kruidenboter

papillot (1K)

  • 4 kipfilets
  • 12 scampi
  • 400 g roomboter
  • 1 citroen
  • 1 teentje look
  • 2 tomaten
  • peper en zout
    • verse tuinkruiden als;
  • dille
  • peterselie
  • bieslook
  • basilicum
  • dragon
  • kervel

Hak de verse tuinkruiden fijn, meng ze met de boter en breng de boter op smaak met het uitgeperste look teentje, het sap van de citroen, peper en zout.
Neem vier vellen aluminiumfolie, verdeel er de boter over en leg er de kipfilet op.
Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes.
Leg op elke kipfilet 3 scampi en daar bovenop de tomatenblokjes.
Bestrooi ruim met peper uit de molen.
Plooi de folievellen goed dicht plaats ze gedurende tien tot vijftien minuten in de oven op 220 °C.

Tip
Lekker met een gepofte aardappel en een frisse salade.
Kip in papillotte is ook een ideaal barbecuegerecht; het kan niet aanbranden, de sappen blijven bewaard en het gerecht is heerlijk licht (bewaar de papillotes wel in de koelkast).

Bron: KIP lekker

Terug