Ovenschotel met zoete aardappel, kipdijfilet en spruitjes

Ovenschotel met zoete aardappel, kipdijfilet en spruitjes

  • 4 kipdijfilets
  • olijfolie
  • 1 eetl. gehakte tijm
  • 1 eetl. gehakte salie
  • 1 eetl. gehakte rozemarijn
  • 500 g kleine spruitjes (grote halveren)
  • 500 g zoete aardappel in blokjes van ca. 1½ x 1½ cm
  • 2 sjalotjes, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de kipdijfilets met 3 eetlepels olijfolie en de helft van de gehakte kruiden.
Laat de kip even marineren terwijl je de knoflook hakt, de aardappels en sjalotten snijdt en de spruitjes schoonmaakt.
Doe de spruitjes, zoete aardappel, sjalotjes, knoflook, spekjes en de rest van de kruiden in een braadslede of ovenschaal.
Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en hussel alles door elkaar.
Leg de kipdijfilets bovenop de groenten en zet in de oven.
Laat de ovenschotel in ca. 45 - 60 minuten gaar worden.
Schep tussentijds de groenten een keer door en draai de kipdijfilets om.

Bron: LoveMyFood

Terug