Ovenschotel met kip en prei

Ovenschotel met kip en prei

voor 10 personen

  • 1 kg kipfilet
  • 300 g spekblokjes
  • 2 dikke preien in dunne ringen gesneden
  • 40 cl melk
  • 70 g bloem
  • 100 g zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
  • 20 cl sojaroom
  • 500 g (volkoren)pasta (gebruik gerust verschillende soorten pasta)
  • gemalen kaas

Stoof de prei langzaam gaar en blus met sojaroom.
Bak de spekjes krokant en voeg bij de prei.
Snij de kipfilet in blokjes en bak in het vet van de spek tot ze bruin zien.
Meng de bloem en de melk met een mixer.
Voeg het melk/bloemmengsel bij de kipfilet.
Door de vetstof in de pan zal je een bechamelsaus krijgen.
Laat nog 6 minuutjes zachtjes pruttelen, zodat de kipblokjes kunnen garen.
kruid met (cayenne)peper, zout, oregano, . . . en giet bij de prei.
Kook de pasta al dente, giet af en giet bij de prei.
Roer voorzichtig alles onder elkaar en proef of er voldoende kruiden inzitten.
Giet/schep in een ovenschaal en strooi er gemalen kaas boven.

Bron: NN

Terug