Orloff van parelhoen met Père Jospeh kaas, gerookte ham en champignons

orloff (1K)

  • 4 parelhoenborsten
  • 4 grote plakken gerookte ham
  • 4 plakken Père Joseph kaas
  • 1 kg broccoli
  • 250 g champignons
  • peper en zout
  • 1 sjalotje
  • 50 g boter
    • 2 dl kaassaus
  • 2 dl melk
  • 25 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • 50 g Père Joseph kaas
  • peper
  • zout

Bak de parelhoenborsten mooi goudbruin en snijd ze dan in plakken.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in wat boter.
Doe tussen elk plakje parelhoen wat champignons, wat gerookte ham en wat Père Joseph kaas.
Reinig de broccoli en kook "al dente" in kokend gezouten water, verfris in ijswater en laat wat uitlekken.
Versnipper het sjalotje en stoof het aan in wat boter, voeg de broccoli toe en breng op smaak met peper en zout.
Schik de broccoli in een vuurvaste schaal en plaats hierop het samengesteld vlees, overgiet met de kaassaus en laat het geheel opwarmen en kleuren in de oven.
Dien op met kroketjes

Parelhoen

Parelhoen is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika en was al geliefd bij de Romeinen.
Gepluimd verschilt een parelhoen niet veel van een kip. Het vel is alleen iets bruiner.

Bron: KIP lekker

Terug