Kip op de pot, uit de Oeral

  • 1 gekruide kip van de poelier
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout & peper
  • een lege jampot

Doe de olijfolie in een schaaltje, snipper hierin de teentjes knoflook en de verkruimelde laurierblaadjes.
Roer dit door elkaar en smeer de kip aan de buiten- en binnenkant er mee in.
Verwam de oven voor op 180 °C.
Vul nu de jampot voor driekwart met water, zet de kip met de onderkant op de pot, zorg dat het velletje bovenaan goed dicht is zodat de stoom in de kip blijft.
Het vet loopt op die manier uit de kip.
Zet de pot met kip in een vuurvaste schaal en zet hem een uur in de voorverwarmde oven tot de kip gaar is.

Gepubliceerd door: Mevr. Marijnissen, Complex Oude Baan, BAT

Terug