Oosterse kip

  • 4 kippenborsten
  • 2 eetl. maizena (gekruid)
  • 1 groene paprika
  • 350 g ananasblokjes
  • 50 g boter
  • 2 eetl. maïsolie
  • 125 g champignons
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetl. sojasaus
  • zout & peper

Verwijder het vel van de kip.
Rol de kip door de maizena.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika en snij deze klein.
Laat de ananasblokjes uitlekken en bewaar de siroop.
Verhit de boter en de olie.
Braad de kippenborsten twee minuten aan elke kant.
Temper het vuur en voeg de fijngesneden paprika toe.
Laat alles nog vijf minuten sudderen op een zacht pitje.
Voeg dan de kleingesneden champigons en de gehalveerde ananasblokjes toe.
Laat het geheel op een zacht vuur staan, en maak intussen de saus klaar.
Vermeng de rest van de maizena met een beetje anansasap.
Los het bouillonblokje op in 1½ dl kokend water.
Voeg het maizenapapje, de rest van de ananassiroop en sojasaus toe.
Doe de kip op een verwarmde schotel.
Giet het sausje in de pan en breng het aan de kook.
Laat het drie minuten koken terwijl je blijft roeren.
Maak het af op smaak en giet de saus over de kip.
Opdienen met gekookte rijst.

Terug