Kipfilet met een oosters tintje

  • 400 g kipfilet
  • 400 g ananas (blik)
  • 150 g champignon
  • 10 cl water
  • 2 stuks kiwi
  • 2 eetl. rozijnen
  • 2 theel. sambal
  • 2 eetl. ketjap (manis)
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 stuks ui
  • ½ eetl. maizena
  • peper

Wel de rozijnen in heet water.
Snij de (grote) ui in halve ringen en de kipfilet in dunne reepjes.
Maak de champignons schoon en snij de grote in tweeën.
Schil de kiwi's en snij ze in halve plakken.
Bestrooi de kip met flink peper (liefst vers uit de molen).
Maak de olie heet in een anti-aanbakpan of een wok.
Bak de kip in hete olie rondom goudgeel.
Na 2 minuten de ui en de sambal erbij en dan nog 4 minuten laten meebakken.
Doe de champignons erbij en nog eens 4 minuten bakken.
Blijf steeds roeren.
Nu de kiwi, de rozijnen, de ananas in de pan, samen met een deciliter water.
Aan de kook laten komen, de ketjap erbij doen en het vuur vervolgens laag draaien.
Maak van de maizena met wat water een glad papje.
Doe het al roerende bij de kip, kook het nog 1 minuut door.

Terug