Niet zure zuurkool met kipschnitzels

  • 700 g goede zuurkool naturel
  • 3 uien, in dunne halve plakken
  • 3 eetl. eenden- of ganzenvet (of roomboter)
  • 1 glas witte wijn
  • 1 blad laurier

Doe de zuurkool in een vergiet, maak los en spoel goed af.
Fruit de uien op laag vuur afgedekt in het vet 10 minuten.
Voeg de zuurkool, wijn, laurier, jeneverbessen en een theelepel zout toe.
Gebruik een verdeelplaatje en laat zachtjes 1½ à 2½ uur smoren.
Snijd de kipfilets in dunne plakken, leg tussen twee velletjes (of zakjes) plastic en mep ze met iets zwaars tot schnitzels.
Wrijf in met Râs al Hânout en zout, en bak ze in de boter bruin en gaar in totaal 5 minuten.
Serveer met gekoookte aardappels apart.
Jus is niet nodig.

Bron: Onno Kleyn

Terug