Nasi tjampoer met boontjes en kip

nasi_tjampoer_kip (4K)

  • 350 g pandanrijst
  • 600 g sperziebonen
  • 3 eetl. wokolie
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 4 eetl.gebakken uitjes
  • atjar tjampoer

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Breng ondertussen in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de boontjes 4 minuten.
Afgieten.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de kipfiletblokjes 5 minuten.
Voeg de boontjes toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 3 eetlepels atjar tjampoer toe en roerbak 1 minuut.
Roer de Conimex Boemboe Nasi Goreng en 10 cl water erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de rijst erdoor.
Warm goed door.
Schep er 2 eetlepels knapperige gebakken uitjes door.
Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen.
Schep er een lepel fris zure atjar tjampoer op en bestrooi met wat knapperige gebakken uitjes.

Tip
Voor een lekker zoet smaakje bij de nasi kun je aan tafel zelf ketjap manis toevoegen.
In plaats van sperziebonen kun je ook snijbonen, sugarsnaps of peultjes gebruiken. Sugarsnaps en peultjes hoef je niet voor te koken.

Bron: Conimex

Terug