Nasi speciaal met kip en limoen

nasi_speciaal_kip_limoen (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen
  • wokolie
  • 600 g nasigroenten
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 4 eetl. kroepoek naturel

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de kip in stukjes.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 3 minuten.
Voeg de nasigroenten, de groentemix (uit het pakje) en 1 dl water toe en wok ca. 5 minuten mee.
Voeg de rijst, de limoenrasp, de ketjap en de kruidenmix (uit het pakje) toe en wok ca. 3 minuten.
Voeg naar smaak wat limoensap toe.
Verdeel de nasi over 4 borden en bestrooi met de kroepoek.

Op tafel
Zet atjar tjampoer op tafel.
Deze frisse, zoetzure salade is erg lekker bij deze nasi.

Lekker anders kan ook
Vervang de ketjap manis door ketjap Gold Edition voor een nog verfijnde smaak.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Terug