Nasi Koening met kip, bospeen en koriander

nasi_koening_kip_bospeen (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 2 grote uien
  • 400 g bospeen
  • wokolie
  • 350 g kipreepjes
  • 4 eetl. grofgehakte koriander
  • ½ zak kroepoek katjang pedis

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Schep de kruidenmix rijst (uit het pakje) erdoor en houd het nog even apart.
Pel en snijd de uien in ringen.
Schrap de peentjes en snijd ze schuin in plakjes.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de kip 3 minuten.
Voeg de uienringen en plakjes peen toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de roerbakmix (uit het pakje) en 10 cl water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten tot het vocht is verdampt.
Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de koriander erdoor.
Verdeel de nasi koening over 4 borden of kommen en strooi de kroepoek katjang pedis erover.

Op tafel
Geef er als frisse smaakmakers atjar taugé of atjar tjampoer bij.

Lekker anders kan ook
Maak in plaats van nasi koening, bahmi koening: vervang de rijst door mienestjes of Chinese eiermie.

Bron: Conimex

Terug