Nasi koening met knapperige groenten en kipsaté

nasi_koening_groenten (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 400 g kipfilet
  • 2 eetl. ketjap asin
  • 1 grote rode paprika
 
  • wokolie
  • 300 g preiringen
  • 150 g taugé
  • ½ pot Conimex Satésaus Romige Kokos

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Schep de 'kruidenmix rijst' uit het pakje erdoor en houd het nog even apart.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd de kip in kleine stukjes, meng ze met ketjap asin en rijg ze aan 12 satéstokjes.
Snijd de paprika in stukjes.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de paprika 2 minuten.
Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten mee.
Voeg de 'roerbakmix' uit het pakje en 10 cl water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten tot het vocht is verdampt.
Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep op het laatst de taugé erdoor.
Gril de kipsaté ondertussen op of onder de hete grill in 6 - 8 minuten gaar.
Geregeld keren.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi koening over 4 borden of kommen, leg de kipsaté erop, schep er een lepeltje saus over en geef de rest er apart bij.

Op tafel
Geef er lekkere krokante kroepoek katjang pedis bij en zet lekker pittige sambal brandal op tafel om zelf naar smaak te voegen.

Lekker anders kan ook
Voeg voor extra smaak, 1 eetlepel fijngeraspte verse gember en 2 teentjes fijngeperste knoflook toe aan de kip met ketjap. Voeg op het laatst eventueel verse selderij toe. Om te grillen kun je ook een grillplaat op het fornuis of een grillpan gebruiken.

Bron: Conimex

Terug