Nasi met kip, gember en sinaasappel

nasi_kip_gember (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 2 sinaasappels
  • 25 g verse gember
  • wokolie
  • 400 g Oosterse roerbakgroenten
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Was de sinaasappels en rasp de schil van 1 sinaasappel op een fijne rasp.
Schil beide sinaasappels, verdeel in partjes en snijd in stukjes.
Schil de gember en snijd in dunne reepjes.
Verhit ondertussen in een wok een scheutje olie en roerbak hierin de kip 7 minuten.
Wok dan de groenten en de gember 3 minuten mee en vervolgens de kruidenmix 2 minuten.
Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut.
Meng tot slot de geraspte schil en de sinaasappelstukjes erdoor en laat het gerecht nog even goed doorwarmen.
Verdeel de nasi over 4 grote kommen en bestrooi met de koriander.

Op tafel
Zet voor de liefhebbers sambal manis en kruidige ketjap gold op tafel.

Lekker anders kan ook
Voeg eventueel met de gember een lepeltje sambal oelek toe.

Bron: Conimex

Terug