Nasi met kip

nasi_kip (2K)

  • 500 g kipfilet in fijne reepjes gesneden
  • Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten
  • 3 eetl. arachideolie of sojaolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 200 g rijst, gekookt en koud gespoeld
  • 150 g prei in ringetjes gesneden
  • 100 g ultrafijne wortelschijfjes
  • 60 g erwtjes
  • 150 g fijngesneden Chinese kool
  • 100 g witte kool in julienne gesneden
  • 4 fijngesneden pijpajuintjes
  • 60 g ajuin in ringen gesneden
  • 2 eetl. oestersaus of vissaus
  • 6 eetl. sojasaus
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Verhit de olie in de wok en bak de kipreepjes krokant samen met de ajuin en de witte kool.
Kruid met de kruidenmix voor wokgerechten.
Voeg prei, wortel en erwtjes toe en laat even meebakken.
Doe de rijst en de sesamolie erbij en roerbak 5 minuten.
Voeg de sojasaus, de oestersaus en de Chinese kool toe.
Werk af met pijpajuin en kruid met peper en zout.

Tips
Serveer met een salade en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

Bron: KIP lekker

Terug