Kipkerrie met Monchou

voor twee personen

  • 200 g rijst
  • 250 g kipfilet
  • 100 g Monchou
  • 3 bosuitjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 20 g boter
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. suiker
  • peper
  • zout

Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi het met peper en zout.
Snij de bosuitjes in ringen en snij de Monchou in blokjes.
Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de kipfilet een minuut.
Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nog een minuut.
Voeg de bosuitjes toe en roerbak dit even mee.
Voeg nu de Monchou toe en blijf roeren totdat het gaat smelten.
Doe er dan de kippenbouillon en de suiker bij en roer totdat er een gladde saus ontstaat.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveren met de rijst.

Bron: Smulweb

Terug