Moergie aloe

Kip met kerrie en aardappel

  • 400 g vast kokende aardappelen
  • 2 eetl. olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 tomaat
  • 4 drumsticks
  • 1 dl (kippen)bouillon

Was de aardappelen goed en snijd ze in parten. Bak de parten aardappel in de hete olie aan alle kanten bruin.
Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
Snijd de peper in ringen en de tomaat in stukjes.
Neem het vel van de drumsticks en bestrooi de kip met wat peper.
Schep de parten aardappel uit de olie.
Bak de drumsticks in de achtergebleven olie bruin.
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
Voeg de ringetjes peper, de stukjes tomaat, de parten aardappel en de bouillon toe.
Breng dit aan de kook en stoof de kip in 40 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool.

Bron: Voedingscentrum

Terug