Moambe

moambe (3K)

  • 1 kip van ongeveer 1,2 kg
  • 2 bakbananen
  • 300 g palmnotensaus voor moambe (blik)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipepertje
  • 200 g saka-saka (maniokbladeren)
  • 1 sjalot
  • boter
  • arachideolie
  • peper en zout

Snijd de kip in 8 stukken en laat ze kleuren in hete arachideolie.
Zet het vuur lager en doe er de gesnipperde uien, look en het pepertje bij.
Laat de uien glazig worden en doe er dan de palmnotensaus bij.
Zet het deksel op de pan en laat zo'n 45 minuten heel rustig sudderen.
Stoof de gesnipperde sjalot aan in boter en doe er de goed uitgelekte saka-saka bij.
Laat goed doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
Pel de bananen en snijd in grote stukken.
Bak goudbruin in de frituurpan.
Serveer met gestoomde witte rijst.

Tip
Zowel de sausbasis als saka-saka vind je in vrijwel ieder warenhuis.
Saka-saka lijkt wat op spinazie, maar het is iets bitterder van smaak.

Bron: KIP lekker

Terug