Mini broodjes gevuld met pikante kip

minibroodjes (2K)

  • 1 pakje broodmix voor kleine witte broodjes
  • 400 g kipfilet
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. chilisaus
  • ½ eetl. citroensap
  • 1 theel. gembersiroop
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • zout & versgemalen peper
  • 2 eetl. plantaardige olie om te bakken

Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, rijzen op een tochtvrije, warme plaats.
Verdeel het deeg daarna in 12 tot 14 gelijke bolletjes.
Leg deze op een bakplaat en dek ze weer af met een vochtige doek.
Laat de broodjes wederom rijzen op een tochtvrije, warme plaats.
Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sjalotjes, knoflook, ketjap, gembersiroop, chilisaus en citroensap.
Breng dit indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat het geheel 15 minuten marineren.
Laat de kipfilet uitlekken in een zeef en vang de marinade op in een kom.
Bak het vlees in een ruime pan met olie snel gaar.
Voeg daarna de marinade weer toe en laat het geheel nog 5 minuten samen stoven.
Laat het mengsel daarna afkoelen.
Als de broodjes voor de helft zijn gerezen, maak dan aan de onderzijde een opening en schep hierin 1 eetlepel kipvulling.
Vouw de broodjes weer dicht en plaats ze met de naad naar onderen terug op de bakplaat.
Dek de broodjes vervolgens weer af en laat ze nog zo'n 20 minuten rijzen.
Bak ze daarna goudbruin en gaar ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Serveer ze meteen.

Wijnadvies
Chardonnay, Ernest & Gallo, California, Amerika

Bron: Spar Succes recepten

Terug