Mihoen met kip en lekker veel groenten

Mihoen met kip en lekker veel groenten

  • 2 kipfilets
  • 450 - 500 g grof gesneden groenten
    (paprika, broccoli, peultjes (eerst even voorgekookt),
    ui, lente ui, kool, taugé, etc.)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • stukje gember van ca. 2 cm, fijngehakt
  • 250 g mihoen
  • 3 eetl. sojasaus
  • 5 eetl. oestersaus
  • eventueel een rode peper

Snijd de kipfilet in stukjes van ca. 2 cm.
Maak in een kom een marinade van 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels oestersaus.
Leg de stukjes kipfilet in de marinade en laat 10 minuten marineren.
Verhit een scheutje wokolie in een wok of grote hapjespan.
Doe de kip met de marinade in de pan en bak de kipfilet tot hij bruin begint te kleuren en bijna gaar is.
Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
Voeg de gehakte knoflook en gember toe aan de kip en schep even om.
Doe de gesneden groenten erbij en bak op hoog vuur mee tot ze beetgaar zijn.
Voeg de gekookte mihoen en de rest van de sojasaus en oestersaus toe.
Meng alles door elkaar en laat goed heet worden.
Breng op smaak met peper.
Garneer met gesneden lente ui en eventueel een gesneden rode peper voor wat extra pit.

Bron: LoveMyFood

Terug