Mie met paprika en kip

voor 2 personen

  • 200 g mie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 100 g peultjes
  • 1 ui
  • ½ Spaanse peper
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 theel. komijn (djinten)

Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle repen.
Was de peultjes, haal de puntjes af en halveer de peultjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes en de geroosterde paprika in stukjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
Fruit de ui mee.
Voeg de paprika’s, de peultjes en de peper toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
Maak het gerecht op smaak met het gemberpoeder en de komijn.

Bron: Voedingscentrum

Terug