Mie met kip en sesamzaad

voor 2 personen

  • ½ limoen
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 200 g kipfilet
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 2 groene paprika's
  • stukje witte kool (ca. 200 g)
  • 1 dunne prei
  • 1 rode peper
  • 150 - 200 g mie of mihoen
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. suiker
  • vissaus

Rasp wat van de buitenkant van het stuk limoen.
Maak een marinade van de limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de sojasaus en het gemberpoeder.
Snijd de kipfilet in blokjes en schep de marinade er door.
Laat dit een half uur afgedekt in de koelkast staan.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Maak de groente schoon.
Snijd de paprika's in smalle repen, schaaf de kool fijn en snijd de prei in ringen.
Snijd de rode peper in smalle reepjes.
Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
Voeg de groente en de peper toe en smoor het geheel in 8 minuten gaar.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
Maak het op smaak met een beetje vissaus, de suiker en nog wat limoensap.
Strooi er het sesamzaad over.

Bron: Voedingscentrum

Terug