Mie goreng ayam

Mie goreng ayam

  • 600 g kipfilets
  • 1 courgette
  • ½ venkel
  • 2 wortelen
  • ⅓ Chinese kool
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 cm gembers
  • ¼ bussel koriander
  • 250 g eiernoedels
  • 4 eieren
  • 4 eetl. sambal oelek
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 limoen
  • neutrale olie
  • grof zout

Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Maak de venkel en de courgette schoon en snijd de groenten in fijne repen (julienne).
Schil de wortelen en snijd ze ook in julienne.
Snipper de Chinese kool.
Pel en snipper de uien.
Kneus en pel de knoflook.
Snipper hem fijn en plet de tenen met het plat van een mes.
Snijd op een andere snijplank de kip in reepjes.
Breng water aan de kook.
Giet het over de eiernoedels en laat ze garen.
Verhit een flinke scheut neutrale olie in de wok.
Kleur er de kippenblokjes in aan en schep ze met een schuimspaan uit de wok.
Houd apart.
Bak de uien en de knoflook in dezelfde olie.
Schil de gember en rasp hem erbij.
Doe sambal in de wok en laat even mee bakken.
Doe er dan de kip en alle groenten bij.
Draai het vuur hoog.
Schep de gare noedels met een tang uit het water en doe ze bij de kip met groenten.
Laat de noedels mee bakken.
Voeg er ketjap manis, sojasaus, sesamolie en het sap van ½ limoen aan toe.
Schep goed door elkaar en haal de wok van het vuur.
Verhit een scheut olie in een pan en bak spiegeleieren.
Serveer de noedels met een gebakken ei.
Strooi er wat grof zout over en werk af met plukjes koriander.

Tips
Vervang voor een kindvriendelijke versie de sambal door tomatenpuree.
Door de noedels rechtstreeks uit het water te nemen, voeg je wat kookwater toe waardoor de wok gedeglaceerd wordt.
Door de eieren in olie in plaats van boter te bakken, krijgen ze een lekker krokant randje.

Bron: Jeroen Meus
Gepubliceerd door: VRT Één

Terug