Mexicaanse wraps met kip

Mexicaanse wraps met kip - 1

  • 2 grote wraptortilla’s
  • 2 kipfilets
    • ½ theel. van de volgende kruiden
  • komijn
  • chilipoeder
  • uipoeder
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • korianderpoeder
  • ¾ ui, in halve ringen
  • 1 groene paprika, in smalle repen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 eetl. zure room
  • klein handje geraspte cheddarkaas
  • wat korianderblaadjes
    • voor de bonenpasta
  • 1 blikje kidneybonen (uitlekgewicht 250 g), afgespoeld
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ ui, fijngesnipperd
  • 1 eetl. grof gehakte korianderblaadjes

Meng de kruiden en wrijf de kipfilets hiermee in.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilets hierin gaar.
Neem uit de pan en dek even af met aluminiumfolie om de kip warm te houden.
Bak in dezelfde koekenpan de ui, paprika en knoflook zachtjes tot de groenten zacht zijn en beginnen te kleuren.

Maak intussen de bonenpasta
Bak de ui en knoflook in een steelpannetje aan in een beetje olijfolie.
Voeg de bonen en 5 cl water toe en laat op laag vuur een minuut of 10 koken tot de bonen openbarsten en zacht worden.
Voeg de gehakte koriander toe en pureer de bonen met een staafmixer of met een pureestamper.

Mexicaanse wraps met kip - 2
 Mexicaanse wraps met kip - 3
 Mexicaanse wraps met kip - 4

Verwarm de wraps even in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Besmeer de wraps met de bonenpasta.
Verdeel de gebakken groenten erover.
Snijd de gebakken kip in reepjes en verdeel over de wraps.
Schep op elke wrap twee flinke lepels zure room en bestrooi met de geraspte cheddar kaas.
Strooi er wat grof gescheurde korianderblaadjes overheen en vouw de wraps dicht.

Serveer met guacamole of extra zure room.

Bron: LoveMyFood

Terug