Kipfilet met een korstje van cacao 'à l'orange' en Mandarine Napoléon

kipfilet_cacaokorstje (1K)

  • 4 kipfilets
  • 100 g paneermeel
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • 2 cetl. Mandarine Napoléon
  • 2 dl bruine kalfsfond
  • 5 sinaasappelen
  • cacaopoeder
  • peper en zout
  • boter

Bak de kipfilets mooi bruin in wat boter, kruid met peper en zout.
Meng het paneermeel met een weinig cacao, bestrooi elke kipfilet met een laagje en giet er wat gesmolten boter over.
Laat de filets kort aankleuren onder de grill.
Blus de pan waarin de kipfilets zijn gebakken met het sinaasappelsap en de Mandarine Napoleon en laat voor de helft inkoken.
Voeg de fond toe en laat opnieuw inkoken totdat er een licht gebonden saus ontstaat.
Schil de sinaasappelen met een scherp mesje, de witte vliezen moeten mee verwijderd worden.
Snijd de sinaasappelpartjes tussen de binnenste vliezen uit.
Plaats de sinaasappelpartjes in het midden van het bord, leg er de kipfilet op en overgiet met de saus.

Tips
Lekker met een mousseline van knolselder.
Gebruik eetsinaasappels om partjes uit te snijden, met perssinaasappels gaat dat moeilijk.
Als je tijdens het snijden van de sinaasappels het sap opvangt kom je al snel aan een deciliter.
Even zeven is dan wel aangeraden.

Bron: KIP lekker

Terug