Maïskip, goed gevuld met Lindemans kriek

maiskip_kriek (3K)

voor 2 personen

  • kipkruiden
  • mosterdzaad
  • 2 eetl. grove mosterd
  • boter
  • olijfolie

Kip insmeren zowel binnenkant als buitenkant met de mosterd en kruiden.
Bak deze even aan in boter met een scheut olijfolie.
Ajuin in blokjes snijden.
Knoflook fijn snijden.
Wortelen grof snijden.
Vul de kip met de mengeling deze uiteraard evenzeer gekruid.
Laat de tajine goed opwarmen met een scheut olijfolie leg de kip erin samen met de resterende groenten.
Voeg de kriek toe en zet het vuur op de laagste stand.
Laat dit alles zachtjes stoven onder delsel.
Serveer deze super malse kip met groenten en aardappelen naar keuze.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug