Loempia speciaal met kip

loempia_speciaal_kip (2K)

  • olie om te bakken en te frituren
  • 200 g kipflet
  • 300 g bamigroenten met rode peper
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi
  • 8 ontdooide loempiavellen (diepvries)

Verhit een finke laag olie in de frituurpan (180 °C).
Snijd de kipflet in kleine stukjes.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper uit het pakket en snijd de peper in dunne ringetjes.
Verhit een andere wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kip 5 minuten.
Voeg de groenten en de peperringetjes toe en wok 5 minuten mee.
Meng de kruidenmix er goed door en warm kort mee.
Af laten koelen.
Leg in het midden van 4 loempiavellen ¼ van het groente-kipmengsel.
Vouw de vellen om de vulling.
Leg de andere loempiavellen erover.
Vouw de randen onder de loempia en draai de loempia’s voorzichtig om.
Plak de randen dicht met een heel klein beetje water.
Bak de loempia’s een voor een in de hete olie, in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bron: Conimex

Terug