Loempia uit de oven met gewokte groenten en kippenreepjes

loempia_oven (2K)

  • 2 kippenfilets
  • 4 velletjes filodeeg
  • geklaarde boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
    • voor de groentevulling
  • 1 tak witte selder
  • 100 g sojascheuten
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 2 grote oesterzwammen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 kleine wortel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. sambal
  • 1½ theel. zoete chilisaus
  • enkele korianderbolletjes
    • voor de saus
  • 2 sjalotten
  • 1½ theel. kerrie
  • 1½ theel. gemalen kokos
  • 2½ dl gevogeltebouillon
  • ⅕ banaan
  • 3 eetl. room

Snijd de kippenfilets in reepjes en kleur in wat olijfolie.
Voor de groentevulling: versnijd de groenten grof en wok ze in hete olijfolie.
Voeg de sambal en de pikante saus toe en kruid met peper, zout en koreander gemalen met pepermolen.
Houd ze knapperig.
Giet op een plateau en zet onmiddelijk op een koele plaats.
Voor de saus: snipper de sjalot en stoof glazig, bestrooi met kerrie en kokos en stoof even verder.
Blus met de gevogeltebouillon en voeg het stukje banaan en de room toe.
Laat de saus even inkoken, mix, zeef en breng op smaak.
Beleg het filodeeg met de groenten en kippenreepjes en maak een dichtgevouwen rolletje.
Bestrijk met een beetje geklaarde boter en bak gedurende een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven op 180° C tot ze mooi goudbruin zijn.
Leg de loempia’s op keukenpapier en snijd nadien schuin door.
Serveer direct met rondom wat saus en een fijngesneden lente-uitjes.

Bron: KIP lekker

Terug