Linzenschotel met spinazie, zoete aardappel en kipsaucijzen

Linzenschotel met spinazie, zoete aardappel en kipsaucijzen

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 500 g zoete aardappels
  • 2 rode paprika's
  • 200 g kipsaucijzen
  • 200 g linzen
  • 100 g baby spinazie

Pel en snipper de ui en plet de knoflook en hak deze fijn.
Was, schil en snijd de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm groot.
Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit bakolie in een koekenpan of hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 minuten bruin op middelhoog vuur.
Voeg 10 cl water toe en stoof de kipsaucijzen met de deksel op de pan in 10 minuten gaar.
Verhit bakolie in een braadpan en bak de fijngehakte knoflook en de gesnipperde ui zachtjes ongeveer 2 minuten.
Doe de zoete aardappelblokjes en de rode paprikareepjes erbij en roerbak deze kort mee op middelhoog vuur.
Voeg circa 15 cl water toe en laat de zoete aardappelblokjes ongeveer 8 minuten stoven, totdat de aardappels beetgaar zijn.
Meng de uitgelekte linzen door het groentemengsel en warm het geheel goed door.
Voeg daarna de spinazie erdoor en warm kort mee totdat de spinazieblaadjes net geslonken zijn.
Laat de spinazie niet te veel slinken.
Voeg naar smaak zout, peper en wat paprikapoeder toe.
Dien meteen op met de kipsaucijzen naast het linzenmengsel.
Je kunt ervoor kiezen om de kipsaucijzen in plakjes te snijden of in zijn geheel ernaast te serveren.

Bron: Ekoplaza

Terug