Libanese kipschotel met mango en noten

Libanese kipschotel met mango en noten

  • 1 pond kipfilet
  • 2 eetl. kokosolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 flinke snuf cayennepeper
  • 1 potje gegrilde paprika
  • peper & zout
  • 5 grote tomaten (trostomaten)
  • 50 g gedroogde mango
  • 50 g cashewnoten

Snijd de gedroogde mango in stukjes.
Verhit de kokosolie in een pan.
Fruit daarin de gesnipperde ui en de knoflook met de cayennepeper op laag vuur, laat vijf minuten bakken.
Draai dan het vuur hoger en bak de kipfilet in stukjes mee.
Snijd de gegrilde paprika klein, voeg toe aan het vlees.
Giet het vocht uit de pot er ook bij.
Snij de tomaten in stukken, doe ze erbij.
Draai het vuur laag.
Voeg de mango toe.
Kijk of er genoeg vocht in de pan zit, want het vlees moet onder staan.
Laat dat pruttelen.
Schep de stoofschotel door.
Proef of er zout of peper nodig is.
Bestrooi met geroosterde cashewnoten, serveer met basmatirijst.

Bron: Miss Natural
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug