Kippenlevertjes piri-piri

Portugees

  • 225 g schoongemaakte, gewassen en gedroogde kippenlevers
  • 6 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 ragfijn gesneden groene chilipeper
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 2 theel. piri-piri (of naar smaak meer of minder)
  • het sap van ½ citroen
  • 2 eetl. olijfolie (3 cl)
  • zout naar smaak

Meng de knoflook, de piri-piri en het citroensap met wat zout.
Voeg de kippenlevers toe en schep ze door het mengsel tot ze er geheel mee zijn bedekt.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui en de chilipers ± 5 minuten.
Voeg de levers toe en bak ze, steeds omscheppend, in 4 minuten lichtbruin aan de buitenkant en rosé van binnen.
Serveer ze bij rijst, pasta of brood.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug