Lentepasteitje met kip

lentepasteitje_kip (2K)

  • 500 g kipfilet
  • 1 l kippenbouillon (van 1 tablet)
  • 1 doos pasteibakjes (4 stuks)
  • 1 pak sperziebonen (450 g, diepvries)
 
  • 300 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries)
  • 100 g boter
  • 80 g bloem
  • ½ bakje zuivelspread light bieslook (à 150 g)

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Breng de kipfilet in de bouillon aan de kook.
Kook de kipfilet in 10 minuten op laag vuur gaar.
Neem het vlees uit de pan en laat de bouillon afkoelen.
Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de bevroren groenten met 3 eetlepels water in een magnetronschaal.
Dek de schaal af met de deksel (of magnetronfolie).
Stoom de groenten in de magnetron op 800 watt in 8 - 10 minuten gaar.
Neem uit de magnetron en roer er 25 g boter door.
Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.
Smelt voor de ragout de rest van de boter in een pan met dikke bodem.
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee.
Schenk al roerende langzaam 75 cl kippenbouillon erbij en roer tot een gladde ragout.
Voeg de kip, de zuivelspread en peper en zout naar smaak aan de ragout toe.
Verwarm nog enkele minuten. op laag vuur.
Zet de pasteibakjes op 4 borden en schep de kippenragout erin.
Serveer met de groenten.
Lekker met fijngesneden verse bieslook.

Bron: Scheria

Terug