Gewokte lemongrass Chili kip met rijst en boontjes

lemongrass_chilikip (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 10 el Conimex Woksaus Lemongrass Chili
  • 400 g kipfilet
  • 2 uien
  • wokolie
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • ½ zak kroepoek sweet chili

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Kook de boontjes in kokend water 8 minuten.
Afgieten en mengen met 2 eetlepels Conimex Woksaus Lemongrass Chili.
Snijd ondertussen de kipfilet in grote stukken van ca. 4 cm.
Pel en snijd de uien in partjes
Verhit een scheutje wokolie in een wok.
Roerbak de kip 3 minuten.
Voeg de ui toe en wok nog 4 minuten.
Schep de rest van de Conimex Woksaus Lemongrass Chili en peterselie erdoor en roerbak nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over 4 grote borden of kommen, schep de boontjes en de lemongrass-Chilikip erbij.
Geef de kroepoek sweet chili er apart bij.

Op tafel
Geef er als smaakmaker seroendeng bij.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de kip (als de ui erbij gaat) ook een klein gesneden paprika toe.

Bron: Conimex

Terug