Kwartelspiesjes

  • de bouten en borsten van 4 kwartels
  • 8 satéprikkers
  • 1 dikke teen knoflook, ragfijn gehakt
  • 1 plak van 1 cm verse gember, ragfijn gehakt
  • ½ rode peper (uiteinde), met zaad ragfijn gehakt
  • 1 theel. suiker
  • sap van 1 limoen

De kwartelspiesjes werden terug op de camping ingewreven met een mengsel van fijngehakte knoflook, gember en rode peper, plus een beetje suiker, en overgoten met limoensap en bestrooid met zout.
Daarna pasten ze keurig terug op het plastic schaaltje en kon dat weer in de koelkast tot het roosteruur.
Het grillen ving aan om huit heures, en na enig keren en wentelen – iets van acht minuten per kant – waren de spiesjes klaar.
Alleen nog wat gehakt korianderblad erop en happen maar!
Erbij een salade van zeer kleingesneden tomaatvlees zonder vocht en zaad, rode ui, komkommer en basilicum, aangemaakt met Thaise vissaus, limoensap, sambal, suiker en olijfolie.
Frans?
Nee, natuurlijk niet.
Gewoon lekker.

Bron: Onno Kleyn