Kwartels op een bedje van witlof

kwartels_witlof (3K)

voor 2 personen

  • 2 kwartels
  • 90 gr kwartelmousse deluxe, Lidl
  • rozijnen
  • pijnboompitten
  • 1 sjalot
  • enkele blaadjes witlof
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie
  • 2 pijlen witlof
  • 1 appel
  • rucola
  • mustard dill dressing, Oil & Vinegar
  • bieslook
    • notenmix voor salades
  • geroosterde pompoenpitten
  • geroosterde pijnboompitten
  • sultanas rozijnen
  • geroosterde pistachenoten

Was de kwartels en snij de kop eraf dep goed droog.
Meng de mousse met rozijnen, pijnboompitten de fijn gesneden sjalot en witlof.
Kruid de kwartels met peper en zout vul deze met de hierboven vermelde mengeling.
Bak deze even aan in boter.
Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel een beetje olijfolie erbij.
Bak ze gaar in een voorverwarmde op 200 °C gedurende ± 20 minuten.
Laat goed afkoelen.
Witlof in fijne reepjes snijden evenzeer de appel (klokhuis verwijderen), meng met de saus.
Serveer alles zeer fris op een bord en werk het af met bieslook en een beetje dressing.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug