Kwartels met spek en rozemarijn

  • 100 g mager rookspek
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • 3 takken rozemarijn, de blaadjes gehakt
  • olijfolie
  • 4 kwartels (of 8 voor grote eters)

Kwartels met spek en rozemarijn: snijd het spek fijn en dan nog fijner, tot pulp.
Meng het met de knoflook, de rozemarijn, peper en een beetje olie tot een gezellige pommade.
Doe een beetje in elke kwartel en smeer er de buitenkant gul mee in.
Pak ze in een dubbele laag aluminiumfolie.
Stook een barbecue op.
Leg de kwartels op het rooster, niet te dicht op het vuur, en zet er een deksel overheen; wij gebruiken hier een teiltje.
Laat rustigjes een half uur garen.
Pak de kwartels daarna uit en rooster ze voor wat kleur nog even bloot op het rooster, regelmatig kerend.

Bron: Onno Kleyn

Terug