Kwartels met salie en Parmaham

kwartels_salie_parmaham (3K)

  • 4 kwartels
  • 4 plakken Parmaham
  • 8 blaadjes salie
  • 6 eetl. olijfolie extra vergine
  • 4 eetl. witte wijn

Zout de beestjes van binnen en van buiten en laat ze een half uurtje buiten de koelkast.
Zet de oven aan op 160 °C.
Wikkel dan een plak ham om elk lijfje (laat de poten pornografisch bungelen; zie de foto boven) maar organiseer een blad salie op beide borstzijden voordat de ham strak gaat.
Doe in een ovenschaal en klieder de kwartels in met je beste olie.
Dek af met folie en braad 40 minuten.
Haal de folie weg, voeg de wijn toe en braad nog 5 minuten.
Die twee stadia mogen ook uit elkaar gehaald worden (handig bij etentjes).
Zet tussentijds niet in de koelkast.

Bron: Onno Kleyn

Terug