Kwartels met muskaatdruiven

kwartels (3K)

  • 4 kwartels
  • 3 cl curaçao
  • 1 dl bruine fond
  • 200 g druiven (ontpit)
  • peper
  • zout

De kwartels aan de binnenkant met zout & peper bestrooien en gedurende ongeveer 20 minuten braden in een gesloten braadkom in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Wanneer de kwartels gaar zijn, de braadkom deglaceren met een mengsel van curaçao en bruine fond.
De ontpitte en gepelde muskaatdruiven bijvoegen en goed doorwarmen.
Goed warm opdienen.

Tip

De saus kan eventueel nog worden verfijnd door er op het einde nog wat verse room aan toe te voegen.

Kwartel

De kwartel (Coturnix coturnix) is het kleinste vederwild dat momenteel courant wordt gegeten.
Tegenwoordig wordt de kwartel op grote schaal gekweekt, zowel voor het vlees als voor de kwarteleitjes.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug