Kwartels met honing en gember

Kwartels met honing en gember

  • 4 kwartels (of kipkarbonaadjes)
  • 1 citroen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 cm verse gember, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • 2 eetl. honing

Snijd de kwartels in de lengte in twee├źn.
Zout ze goed en vergeet de binnenkant van de pootjes niet.
Boen de citroen schoon onder de warme kraan.
Snijd hem in kwarten en verwijder de pitjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kwartels op de velkant tot ze een kleurtje hebben.
Voeg de parten citroen (niet knijpen!), de gember en de knoflook toe en draai het vuur laag.
Dek af en laat rustigjes een kwartier garen.
Voeg dan de vissaus en honing aan de saus toe en meng.
Laat dekselloos iets indampen en wentel de kwartels regelmatig, zodat ze mooi glaceren.
Ik at ze met pandanrijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug