Kwartels met heerlijke groenten, vergezeld van zoete aardappel

Kwartels met heerlijke groenten, vergezeld van zoete aardappel

voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • een klontje goede boter
  • 4 kwartels
  • rozemarijn
  • himalaya zout
  • tijm
  • koriander
  • komijn
  • gemberpoeder
  • snuifje kaneel
  • mespuntje pili-pili
  • 1 flesje Leffe donker
  • olijfolie
  • 200 g pastinaak
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 2 tomaten
  • 200 g spruiten
  • olijfilie

De zoete aardappel in dikke schijven snijden, de andere stukken daar wordt puree van gemaakt.
Kook de dikke schjiven beetgaar in licht gezouten water en de andere stukken evenzeer gaar koken deze worden gepureerd en gekruid en de goede boter eronder mengen.
Spuit de puree op de schijven zoete ardappel.
Kwartels spoelen en droogdeppen.
Maak een marinade van de kruiden, Leffe en olijfolie, voeg de kwartels toe en laat het ± 12 uur marineren.
Pastinaak in grove stukken snijden, wortel in stukken snijden, ajuin grof snijden en evenzeer de tomaten.
Haal de kwartels uit de marinade deze droogdeppen en aan alle kanten even aanbakken in olijfolie.
De tajine of stoofpot goed laten opwarmen en voeg de marinade, groenten en kwartels toe.
Zet het vuur op een laag pitje en laat nu maar zachtjes pruttelen.
Warm de schijven met puree terug op en dien deze samen op een bord, met de kwartels en de groenten.

Opmerking
Kwartels deze kan je bereiden in een stoofpot of tajine.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug