Gevulde kwartel met wilde rijst

kwartel_rijst (2K)
voor 2 personen
  • 2 kwartels
  • laurierbladeren
  • gemalen peper
  • gemalen tijm
  • 1 rode ajuin
  • 1 ramenas
  • 1 wortel
  • 1 venkel
  • mediterrane kruiden
  • olijfolie
  • boter
  • 1 sinaasappel
  • whisky
  • 150 g wilde rijst
  • verse basilicum

Spoel de kwartels in water en dep goed droog.
Kruid de buikholte met peper, tijm en laurierblaadjes, vul evenzeer met enkele fijngesneden: ajuin, wortel, venkel en ramenas goed aanduwen.
Pootjes samen binden.
Bak deze bruin aan in boter met een beetje olijfolie.
Zet het vuur lager en kruid af met de mediterrane kruiden en laat zachtjes verder stoven tot de kwartels gaar zijn.
Wilde rijst koken en kruiden met mediterrane kruiden.
Sinaasappel schillen en in partjes snijden.
Hou enkele partjes aan de kant voor garnering.
Groenten in julliene snijden, beetgaar opwokken of stoven en evenzeer kruiden met mediterrane kruiden.
Voeg een scheut whisky toe en de partjes appelsien.
Dresseer alles op bord en garneer af met basilicum en de partjes sinaasappel.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug