Krokante kip

voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 4 blaadjes salie of ½ theel. gedroogde salie
  • 200 g kippendij of kipfilet
 
  • 5 eetl. cornflakes
  • 2 eetl. halfvolle melk

Warm de oven voor op 180 °C.
Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af.
Pers een halve citroen uit.
Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil, de kleingesneden salie, peper en een beetje zout.
Snijd de kipfilet in de lengte in 4 repen.
Meng de marinade door de kip en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
Druk de cornflakes wat kapot.
Bedruppel de kip met wat melk en wentel ze daarna door de geplette cornflakes.
Leg de kiprepen op een platte schaal en bak ze in de hete oven in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met bietensalade met mandarijnendressing en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug