Mechelse koekoek

mechelse_koekoek (3K)
stevige braadkip
  • 1 bloemkool
  • 200 g peultjes
  • 4 kolfjes maïs (babymaïs)
  • 4 aardappelen (Rosa)
  • 4 worteltjes (primeurs)
  • 200 g snijbonen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 potjes saffraanpoeder
  • 10 eetl. kippenbouillon
  • 2.5 dl room
  • 4 cl olijfolie (extra vierge)
  • 25 g boter (bakboter)
  • peper en zout

Snijd de Mechelse koekoek in stukken en bak aan in een mengsel van boter en olie.
Maak alle groenten schoon en kook ze elk apart beetgaar.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de bouillon in een pan, voeg de room toe en kook het mengsel op met de saffraan.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Leg het gevogelte in een vuurvaste schaal, voeg de groenten erbij en overgiet met de saffraanbouillon.
Dek de schaal af en zet het gerecht 20 minuten in de oven.
Serveer in diepe borden met stokbrood.

Bron: KIP lekker

Terug