Kip in knoflooksaus

  • 8 stuks kippenvieugels
  • 4 eetl. olijfolie
  • 8 grote gepelde knoflook
  • 1 eetl. Cognac
  • 1 theel. bloem
  • 2 eetl. witte, droge wijn
  • 2 eetl. kippenbouillon
  • ½ theel. zout
  • 3 peperkorrels
  • 1 eetl. verse, gehakte peterselie
  • 4 draadjes saffraan

Je kunt ook kleine kipkluifjes nemen.
Het is nogal moeilijk om de vleugels in tweeën te snijden of te breken.
Verwijder de punt van de vleugels en deel de rest in tweeën.
Verhit de olie in een koekenpan, doe de vleugels en teentjes knoflook erin en fruit dit tot de knoflook goudbruin van kleur is en de kip aan alle kanten bruin is.
Schenk de Cognac erbij, ga op veilige afstand staan en laat de vlam in de pan komen.
Haal de knoflook uit de pan en houd even apart.
Strooi daarna de bloem in de pan en roer de wijn, de bouillon en het zout erbij.
Afdekken en 15 minuten laten pruttelen.
Maak in een vijzel een puree van de knoflook samen met de peterselie, saffraan, peperkorrels en zout.
Doe dit mengsel hij de kip.
Laat nog even sudderen totdat de kip goed gaar is.

Terug