Gewokte knoflookrijst met ketjapkip

knoflookrijst_ketjapkip (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 5 teentjes knofook
  • 400 g kipflet
  • wokolie
  • 6 eet.l ketjap manis
  • 1½ theel. kerrie djawa
  • 3 paprika’s (3 kleuren)
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 300 g taugé

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Pel en snijd ondertussen de knofook in dunne plakjes.
Snijd de kipflet in reepjes en meng met 3 eetlepels olie, 5 eetlepels ketjap en de kerrie.
Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gekruide kipreepjes op een matig hoog vuur ca. 8 minuten.
Haal uit de wok en houd ze warm.
Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe wok de knofook . min.
Voeg de rijst en kruidenmix toe en wok ca. 3 minuten.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika ca. 5 minuten.
Bak taugé 1 minuut mee.
Voeg 1 eetlepel ketjap toe.
Schep rijst, kip en paprika met taugé ernaast.

Bron: Conimex

Terug